diumenge, 29 de juliol del 2012

50 anys. L'esport rei.


Pels volts de Nadal d’ara fa cinquanta anys, la revista Horizontes convidava a un Cafè de Redacció per celebrar el desè aniversari de la sortida de la publicació. En el Círculo de Católicos hi devien èsser tots els joves afeccionats al periodisme local i alguns amics que llegien la revista aleshores escrita tota en castellà amb l’esforç  que això costava per a tots els col.laboradors que  parlaven en català. Entre aquests col.laboradors un dels més llegits era el que avui és editor de la revista COLORS que teniu a les mans. I si dic que era dels més llegits és perquè tenia al seu càrrec la redacció de la pàgina esportiva amb la pilota com a tema principal, ja que el futbol era, tal com ens ho feien creure, el deporte rey, ja que com ahir, ara i sempre es considera el primer, el de davant de tots els altres.



En Josep Font dominava la ploma escrivint sobre el deporte rey banyolí, però també feia comentaris dels altres esports de Bañolas i Comarca en una secció que teniá el títol de Revoltijo Deportivo. En aquell any d’ara fa cinquanta anys – 1955- hi van passar bons jugadors del C.D. Bañolas: Sitjà, Jaume Font, Lluis Costa, Fontàs, l’Afició Local,, etc.  L’esport de la ciutat era viscut pels seus protagonistes en les pàgines que ens oferia el redactor Font. En futbol recollia les impressions del president del Club, sr. Llinàs i sr. Cros, exjugador, i del sr. Noguer, preparador i propulsor dels Torneigs Juvenils. El sr. Tresserras aspirava a que la Travesia del Lago sigués ben exitosa i elogiava Esteve Oliveras, Moner III i Martin.    Pujol en baloncesto deia que havien guanyat 41 partits a casa i 10 a fora. Josep Duran destacava que en el tennis hi havia poca activitat, que tenien un bon camp i una reduïda plantilla de... socis.  En atletisme, Albertí deia que els hi mancava preparació, que l’esport ha de ressorgir i que cadascú hi aporti el seu gra de sorra.. El dinàmic Octavi Font, de la Peña Motorista anunciava que tenien uns 60 socis i que organitzaven Gymkanes.



I s’acabava amb la notícia de que el nostre Ajuntament tenia el propòsit de realitzar la construcció del nou Campo Municipal de Deportes. L’alcalde, però, es curava en salut i deia que essent un projecte que s’està estudiant, no es poden donar detalls. Eren temps de fer muts a la gàbia. Ja arribarien temps millors per a l'esport, el rei i els altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada