diumenge, 29 de juliol del 2012

Bon dia, Elionor . Ciencia.ficció real.


T’han posat de nom Elionor. Seràs la pubilla de la nostra festa de Sant Antoni. Quan siguis més grandeta i hagis après la nostra llengua catalana, els pabordes de la festa et convidaran i et cantaran aquella sardana que ja tocaven les cobles del segle XVII amb cornamusa i flabiol. L’escoltaràs enllaçant les mans amb els joves dansaires que reviscolaran la lletra de la cançó per a dir-te que seràs la més maca quan estrenyis la teva mà com ho feien els cantaires en temps passats:



 Bon dia, Elionor,

bon dia tingueu vos,

dansem tots per dir-vos

que els nostres cors sospiren

per vostra mà d’amor...

Sereu estimadeta

i a més apreciadeta,

us ho diem de cor. (1)



Seràs la pubilleta, seràs la pabordessa i dansaràs la dansa Bon dia, Elionor. I si al compàs de la música, quan sentis l’espetec dels fuets dels pabordes et faci il.lusió de lluïr-lo per fer saltar els cavalls, agafa’l fortament sense fer-lo espetegar, que en el ball de Sant Antoni som nosaltres qui els fem ballar.



Si d’aquí vint anys ets la pubilleta Elionor, pensa que et deixarem la tralla però no pas per fer ballar el burro català. Podràs ser ben acollida, això si, perquè si estrenys les mans dels sardanistes catalans el dia de  la festa de Sant Antoni Abat  cantarem i ballarem amb tu i et direm Bon dia, Elionor.



( 1.- La sardana Bon dia, Elionor és la sardana d’honor del Pendonista de la festa de Sant Antoni Abat que des de temps immemorial es ve celebrant a Banyoles.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada